Masaj de relaxare

Relaxarea este parte integrantă a vieții. Nu ne-am putea desfășura viața de zi cu zi fără repaosul odihnitor al nopților, regenerant și revigorant pentru a doua zi. Între bătăile inimii sunt pauze, între inspirație și expirație sunt pauze, clipim pentru a ne proteja ochii. Fără un echilibru între perioadele de rush, pe modul turbo și perioadele de relanti stressul perturbă imediat ritmul metabolic propriu al organismului, iar organismul plin de adrenalină nu mai găsește posibilitatea de restabilire.

Masajul reprezinta, simplu spus, un procedeu la care ar fi indicat sa apelam cat mai des, daca vrem sa ne rezolvam anumite probleme de sanatate si, de asemenea, sa ne relaxam. Masajul reprezinta una dintre marile bucurii ale vietii la care, din fericire, putem sa avem acces foarte usor. 

Tipuri de masaj:

elimină oboseala articulară și musculară, îmbunătățește ulterior capacitatea de concentrare, restabilește ritmul propriu al metabolismului, ajută la eliminarea rezidurilor metabolice, a tractului digestiv, restabilește funcționarea normală a organelor interne.

Scopul masajului anticelulitic este acela de a remodela aspectul tesutului adipos si de a indeparta celulita intr-o proportie cat mai mare. Terapeutul actioneaza asupra zonei afectate (picioare, fese, brate sau abdomen) cu mainile sau un instrument special (pentru o presiune mai mare), in sesiuni repetate, astfel incat sa reduca treptat aspectul de coaja de portocala.

Dintre toate tipurile de masaj existente, masajul terapeutic reprezinta totalitatea miscarilor pe care terapeutul le executa la nivelul corpului in vederea ameliorarii si calmarii durerii. In efectuarea unui masaj terapeutic, specialistii, pe langa cunostinte foarte bune de anataomie, trebuie sa stapanaesca si cateva tehnici specifice acestuia.

Adevărata provocare a masajului este de a găsi posibilitatea de a te abandona, de a te lăsa şi de a fi complet atent la ceea ce simţi. Această încredere nu se realizează întotdeauna de la prima şedinţă dar comunicarea continuă, clară şi sinceră dintre terapeut şi client poate conduce la rezultatele dorite de ambele părţi.

Ședințele de relaxare trebuie să intre în programul tău săptămânal, mai ales dacă modul de viață este unul alert, fără foarte multe momente de pauză. Corpul are nevoie de un timp alocat reîncărcării cu energie și eliberarea tensiunilor, iar masajul le oferă cu succes!